Mümin Adam Sendromu

By | 3/13/2009 5 comments

Memleketin durumu malum; kriz bi yandan çekiştiriyor, yaklaşan seçimler beri taraftan. Gün geçmiyor ki birileri çıkıp mevcut durumu ahlaki çöküntülere, örften ananeden uzaklaşmaya bağlamasın üstelik. Lütfen bağlamayıversin yav! Ama olmuyor, yeni trend bu; yaradandan umuyor, ona soruyoruz. "Clevland" diyor yaradan, "sözlüğü sabırtaşı klanı olarak işgal edin" diyor.

Yaradanın bile tuhaf hırsları olması insanı şaşırtırken, mümin Türk erkeği bazı konularda zaman yolculuğu gerçekleşsin diye bekliyor. Misal tüm kızlar undo olsun, re-bakireleşsinler. "İnanırsan olur" diyesim geliyor, neden olmasın?


Milletçe her gün biraz daha müminleştiğimiz, hamdolsun, rabbimizden destek aldığımız aşikar. Gizli mümin adamların, içten içe yıllardır kandillerde mesaj atmak isteyip de kontörüne kıyamayanların şahlandığı günlerdeyiz.


Allah korusun ama kızkardeşlerim, bu ahval ve şerait altında, her an kendinizi mümin adam ile bir ilişki içinde bulabilirsiniz. Üstelik tüm erojen bölgeleriniz adam tarafından görülmüş ve hatta ellenmiş olabilir. Yine de çok geç değil, derhal adamımızı TEMSTS'ye alınız. (tahammül edilebilir müminlik seviye tespit sınavı)


TEMSTS Soru Bankası:

1) Bekaret senin için ne ifade ediyor?
a) Hayati bir organ - kaybında ani ölüm gerçekleşir. (Run sista run!!!)
b) Evlenilecek kızlar klasöründe saklıdır. (bir çizik attım karakaplıya vah!)
c) Mevzu değil yıl olmuş 2009 (bu adamı kenara ayır)

2) Ramazanda ----.
a) Her iftar babanemgillerdeyiz (almıyım, uza!)
b) Ağızdan öpüşen cennete giremez (canım bu evde beslenir mi?)
c) Nevizadeyi kapatan eller kırılsın (bu da alkolik galiba)

3) Kadın ile erkek arasında ----.
a) Dayaklı mevzular oluyor, yüzüne vurmıcan hanımın yalnız, örtülü yerlerine atış serbest. (bunu salataya doğradıktan sonra görüşelim)
b) Herşey mübah canım. Nikahı yapalım hele, dörde kadar mübahlığını ilk günki gibi muhafaza eder. (mübah lafından hoşlandığım için sizi öldürmüyorum)
c) Eşitlik tartışılamaz (ay yalaka sen de!)

4) Laiklik dediğimiz?
a) Alenen zülümdür; istediğimiz insanı kendimize yakışacak şekilde yakamamaktır. (doğru söylüyo bi noktada, burn madafaka burn!)
b) Batının manitalarımızı soymak için icat ettiği bi terbiyesizlik (web cam o, yanlış şeyettin sen)
c) Dinin yaşamsal mevzulara iştirak ettirilmeyişi (bu ilköğretimi bitirmiş misal)

5) Evrim'i düşünüyorum gözlerim kapalı...
a) Bana dogmatik bi saçmalık gibi geliyor. Yani "yılan elma - Adem Havva" bence çok daha akılda kalıcı bir dörtlü. Eurovizyona yollasak alırlar. (Başına Abba kadar fosil düşsün)
b) Sen maymundan geldiysen, elini yüzünü yıka sofraya oturcaz (bkz: Maymundan metrobüs ile gelmek)
c) Çocuğuma Darwin diyeceğim mahallede dayak yer diye tırsıyorum (isabetli düşünüyosun, kaç çocuk tam olarak?)


A'lar çoğunluktaysa: Ayağınızı kumanıza göre uzatmamak için, blogumuz önlemlerinizi derhal almanız yönünde sizi uyarıyor.
B'ler çoğunluktaysa: Eve bolca BBC belgeseli depolayıp, eğitime toz ve gazdan başlarsanız belki, bi ihtimal..
C'ler çoğunluktaysa: Sünnetsiz bi manitanız oldu, hayırlısı, bize de anlatın sonra e mi...
Newer Post Older Post Home

5 vatandaş cevab hakkı kullandı :

osakin said...

Bu blogu okumak sünnettir.

allah kabul etsin...

E. Wsdm said...

bu yorumdan sonra, türk erkeğinin sünnete bakış açısını irdelemek gerekir mi diye düşünmedim değil. ama ne biliyim ki ben hiç sünnet olmadım. üstelik sünnetleri karıştırdım galiba. ikisi de yok bende ondan zaar.

ilahi deniz dedim. ilahi...

oJ2h4n said...

tahammül edilebilitesine göre müminLeri sıraLamak doğrudur yanlıştır tartışılır.

konumuza dönecek olursak mümin dediğin şah-ı zat surat ifadesinden anlaşılır. tabi her hatunda bulunamayabilir bu surat ifadesinden karakteristik özellik tanımlayabilite ama olsun. Yüz tipinden isim yakıştırabilen " okuyan zaten aşmıştır" her dişi kişilik farkedecektir zira tahammül edilmeyecek seviyedeki mümin kişi takkesinden tutun kısa pantolon paçası, 4 numara sakalı, gömleğin üst düğme kapalılığına kadar bir sürü işaret sayesinde anlaşılabilir. diğerleri eğitilebilir seviyededir.