Satıcı Kanka

By | 2/21/2009 1 comment

Bir kızın aslen 3 yakın dostu vardır; tampon, kozmetik ve lingerie.

Fakat her kadın bu üçlü mucizenin dışında bir de sağlam dosta ihtiyaç duyar. Çünkü bizler konuşuruz, dertleşir ve birbirimizi avuturuz. Gizli silahımız, o sabahın gerekirse en kör vaktinde aranıp iç dökülen kankadır. Şüphesiz bu kankayı edinmek de kolay değildir, bolca zaman ve emek gerektirir. Kimi zaman bu kadına hayatınızdaki tüm erkeklerden çok yatırım yapar, tüm insanlardan fazla müsama gösterirsiniz. Çünkü o sizin can simidinizdir. Ve bazı zamanlar bu kanka açıklama gereği bile duymadan, hayatınızdan çıkıverir. Kanka satışı hayata dair esaslı bir şamardır.


Allahım Bu Da Mı Başıma Gelecekti?
  • Demek kankanız artık sizinle eskisi gibi sık sık buluşmak istemiyor. Başka dostları, planları, manitası ya da önemli işleri var.
  • Sizinle yaptığı planları ya unutuyor ya da haber vermeye gerek görmeden iptal ediyor.
  • Telefonlarınıza ancak ısrarlı aramalarınızdan sonra cevap veriyor ve bir kaç laf geveleyip acilen kapatıyor.
  • Evet, görünüşe bakılırsa kankanız tarafından terk ediliyorunuz sevgili kızkardeşim. Fakat paniğe gerek yok, Hala kurtarılacak bişeyler olabilir.

Ne Yapsam da Ne Etsem?

  1. Hata raporu çıkartın: Belki tahmin ettiğiniz kadar pırıl bi kişi değilsiniz. Belki kankanıza karşı istemeden yamuklarınız oldu... Telafi için çaba sarfetmekten ne çıkar canım, arayıp sorun bakalım neye bozulmuş.
  2. Get a Life: Pardon ama herkesin kendine ait bir yaşamı var. Sizin yok mu? Kız arkadaşınız sürekli sizinle takılsın ve başka kimseyle görüşmesin istemek, sizi ancak bir derece daha zavallı yapar. Kendi işlerinizle ilgilenin biraz, kız da keyfine baksın.
  3. Zaman iyidir: İnsan insanın kurdu, hakatten Sartre boşuna dememiş. Herkes birbirinden sıkılabilir, bunu anlayın ve siteme başlamadan evvel en az 3 hafta bekleyin.
  4. S.O.S verin: Bir dostu aramak için en uygun zaman şüphesiz boka sardığınız andır. Gerçekten kötü hissettiğinizde onu durumdan haberdar edin. Falcılık yapmasını beklemeyin.
  5. Konuşmak da iyidir: Hayat bir soup opera değil, kimsenin içinde söylenmemiş sözleri katran gibi yıllarca biriktirmesine gerek yok. Ayrıca belki kızın işi gücü çok yoğun; ona üzüntünüzü anlatın.
Tüm bu çabalarınız sonuç vermediğinde, son bir vaziyet değerlendirmesi iyi olur.
Hayat bazen insanların yollarını ayırır; misal evlenen kankanız kocası istemediği için artık sizinle görüşmez ve bu durumda yapılacak en sağlıklı şey, o insan için hayırlı dualarınızı eksik etmeden olaydan uzamaktır.

Fakat bazen durum gerçekten şahsınıza yapılmış zurnaca bir haksızlık, zibidice bir edepsizlik olabilir; yıllarca evinizde ağırlayıp, saldığınız gaz ayrı gitmezken en dandik one night standlerini bile, sanki herifle evlenecekmiş gibi pür dikkat dinlediğiniz, o yaşgününde çılgın atarken, bir köşede eski manitasını avutmak için terlediğiniz, yeri geldiğinde sevgilinizi sırf onun gül sohbeti için yolladığınız kankanız size nanik çekiyorsa, belki de ne kadar benmerkezci, satıcı ve yavşak bi kişi olduğunu bilmeyi hakkediyordur.
İşte o vakit bunu blogunuza yazıp tüm dünyaya haykırabilirsiniz. İnsanlık hali, oluyor böyle şeyler...
Newer Post Older Post Home

1 vatandaş cevab hakkı kullandı :

E. Wsdm said...

zaman tabi. değiştiriyor, değişiyoruz. yine de bir insan 180 derece değişmez, trigonometrik fonksiyonunu çarparlar suratına mazallah. bu bağlamda çarpmamış, yazıdaki gibi çarpılmamış değilim ben de.

odunsu erkeklerden daha ince bir konu azizim. ince düşüncelerinize selam ederim.