Ülkemin Kadınlarına Tavsiyeler

By | 1/28/2014 6 comments

- Her gün olmadık bir adam, yahut olmadık ama olan bir olay için, canınızı mı sıkıyorsunuz?

- Özenle giyindiğiniz günler bir taciz hikayesiyle, özensiz giyindiğiniz günler sırtınızda bir "kezban!" ibaresi ile mi bitiyor?

- Ne yapsanız yaranamadığınız birileri mi var?

- Flörtünüz, grekoremence eğlentilerin 5. gününde çekinmeden yatakta size dönüp, "Yalnız benim görüştüğüm biri var / ben aynı zamanda bir başkasına yükseldim / evliyim" mi diyor?

- Asla laf anlatamayacağınız, üstelik bir yolunu bulsalar sizi oracıkta kündeye yatıracak erkeklerle çevrili olarak yaşadığınızı mı hissediyorsunuz?

- Bu hisler sizde travmatik etkiler mi bırakıyor?

- Tacizden, yalandan, kadın olduğunuz için gördüğünüz kötü muamelelerden şikayetçi olduğunuzda, etrafınızdakiler sizi "ilgi çekmeye çalışmakla" mı suçluyor?

Paniğe kapılmayın! Hiç mi hiç yalnız değilsiniz.

Welcome to Turkish way of being a woman!

***

Bu güne kadar feminist olmanın, haksızlıkla savaşmanın, yok efendim insanlara adil ve eşit bir toplumdan bahsetmenin basenlerinize en ufak bir etkisi olmadı. Üst baldırlarınız bir santim uzamadığı gibi, saçlarınız genç yaşınızda ağardı. Eski yöntemleri bir kenara bırakmanın zamanı geldi de geçiyor.

Gelin seksist bir toplumda, ona yaraşır şekilde yaşamanın yollarını bulalım.

Yaşam Koçu KLBHE Ekibinden Muhteşem Tavsiyeler

1) Akp'li bir koca bulun:
Yoksa siz hala annenizin koca bulma kriterlerini mi uyguluyorsunuz? Cık cık cık ve cık! Neden olağanüstü iktidar olma avantajlarıyla, bir yandaşın koynunda huzura ermiyorsunuz? Gerçek bir AKP'li hanımı olduğunuzda;
- Yazlığınızı istediğiniz birinci dereceden sit arazisine yaptırabilirsiniz.
- Çoluğunuz çocuğunuzun geleceği dert olmaktan çıkar; arabayla birini mi ezdi, ezilen suçlu. Kaçakçılık, yolsuzluk, rüşvete mi bulaştı? -Bulaşmamıştır. Sakalı mı kızıl? -Sizin gözünüz kör.
- Kızınızı danışman olarak atamaya ne dersiniz?
- Çocuklarınız istediği devlet kurumuna, ancak "hazır olunca" gider. Canı çekmezse hiç gitmez.
- Kıyafet yönetmeliğimiz biraz sıkı olmak ile birlikte, alışveriş söz konusu olduğunda Dolmabahçe Sarayı depolarından antika halı bile istetebilirsiniz. Çünkü siz buna değersiniz.

2) Kamuya ser verin ama sır vermeyin:
Bu ülkede 2 tip kadın olduğunu düşünün. Siz ilk modeldiniz, cesur kız idiniz. Tabudur, töredir, köhne ahlak kurallarıdır, hiç takmadınız, yetmedi takmadığınızı saklamadınız. Hele ki biri hakkınızı yediğinde avaz avaz bağırdınız.-Yersiz! Şimdi ikinci tür, yani upgrade halde, yani Türk kadını v2.0 olmanız gerekiyor.

Yapacağınız şey kolay; aynı şekilde yaşamaya devam edecek, lakin kimseye bunu çaktırmayacak, sessiz, çok sessiz çalışacaksınız. Hele ki sizin gibi v2.0 olmamış kadınların münasebetsiz hallerini savunmaya asla kalkmayacaksınız. Tatlı-ekşi, nasıl desem? Üzerine Svarosky taş döşenmiş dore bok gibi bir ruh hali, bir bakış açısı içinde bulunmalı, sürekli dilinizin üzerinde bebek uyuyormuşcasına yumuşak başlı konuşmalısınız. Çünkü sivri dilli kadın çaçarondur, ayrıca orgazm olamıyordur ve üstüne üstlük ilgi arsızı olduğunu mahallede bilmeyen yok.

3) Tacizden zevk almayı öğrenin:
Kolay olmayabilir, kimse kolay olacağını söylemedi. Ama ülkenin de kaynakları belli, hepimize tecavüz kısmet olmayabilir. Adamlar var güçleriyle çalışıyorlar ama oldu ya, size sıra gelmedi, üzülmeyin. Yaşadığınız tacizlerin keyfiyle avunmayı bilin. Bugün biri gece yarısı mesaja mı boğdu, pipisinin resmini mi yolladı, Facebook'ta Atatürk fotoğrafı altında size hitaben "Filiz sevişelim mi?" mi yazdı? -Sevinin.

Aynı şekilde sokaklarda, otobüslerde, parasını fazla fazla ödediğiniz takside, bir yakınlaşma çabası yakaladığınızda ya da birinden "Orkidin olıyım anam!" serzenişini duyduğunuzda, bunu fırsattan sayın. Hijyenik ped düşkünü adama dönüp "Yani ne demek istiyorsun? Özel günlerimde yanımda mı olacaksın? Bu bir teklif mi ha?" diye sorun.
Yine hepimiz AKP'li bir koca bulacak kadar şanslı olmayabiliriz. Önünüze taciz yoluyla açılan fırsatları değerlendirin.

4) Eşitlik talebinden vazgeçin:

-Aynı işe, eşit maaş mı? -Saygı görmek mi? Belki de sokakta yürürken hiç bir erkeğin size asla yol vermemesinden, yol vermeyi geçtim, üstünüze üstünüze, sanki sizi göğüste sektirmek ister gibi yürümesinden rahatsız olmuşsunuzdur? -Ne o, püritan mısınız? Yoksa paralel bir yapılanma mısınız? Zoru görünce ağlaşmadığınız ne malum? Allah bilir muayyen gününüzdesinizdir.
Unutmayın, kendinizi erkeklerle eşit hissetmiyorsanız, bu sizin sorununuz. Bu sorunla insanların canını sıkmayı, sosyal medyalara derdinizi yazıp veryansın etmeyi bırakın. Sokağa çeşitli şekillerde dökülmeyi filan aklınızdan dahi geçirmeyin. Haklı değilsiniz. Çünkü tipiniz müsait değil. Hadi bir Adriana Lima olsanız yine neyse, ama sizi kim eşit saysın şimdi? Lütfen, bunlar hep sıkıcı konular.

5) Bir uzlaşma metodu olarak sürgün:

Yukarıda yazdığım muhteşem tavsiyelere uymamayı marifetten sayan, çekirdekten yetişme anaşist bir bünye olabilirsiniz. Oluyo böyle şeyler... Güzel ülkemizin sizin gibi mayasında olduramadığı, hamurunda tuttutamadığı insanlara çok güzel avantajlar sunduğunu da sakın unutmayın. Hem seyahat, hem spor kıvamında gerçekleşen bu etkinlikler kapsamında, bu güne dek pek çok etnik kökenli vatandaşımızı sınırlarımızdan çıkartarak, sorunlarını kökten çözmüş bir ülkeyiz neticede. Sizin neyiniz eksik?
Bu çözümü talebini fısıltı gazetesi yoluyla yaymaya başlayın; kısa süre içinde ne kadar çok destekçi bulacağınıza siz bile şaşıracaksınız! Törenle ve mehter takımı eşliğinde İzmir'den denize dökülüşünüzü şimdiden görür gibi oluyorum.
Yerinize bölük bölük Rus kızlar söyleteceğiz.

Sağlıcakla kalın.

biterken,
hiç keyfim yok, inanır mısınız?
çarşamba, yani yarın, yani 29 ocak, 21:00 gibi, kısmet şov, kargart, kadıköy. (ev kira ama semt bizim.)

Newer Post Older Post Home

6 vatandaş cevab hakkı kullandı :

Merhaba,
Blogunuzu beğendim ve sizi takibe aldım :)

Sevgiler,
Bende bloguma beklerim.
http://hayatimakyajla.blogspot.com.tr/

Unknown said...

Harika bir yazı olmuş :)

güzel tavsiyeler olmuş teşekkürler yazı için :)

Unknown said...

Bu kadar tavsiye Turkiye'deki bir kadina az kalir ya artik idare edecegiz :) Ayrica ilk tavsiyenizde koca tekerli,sifir boya,cok kocaamam,sifir sifir, yepisyeni bir cipi unuttunuz :)

Mavi gün said...

Yillar içinde dönüp dönüp okudum .Seni seviyoruz fıstığım.

Mavi gün said...

Yillar içinde dönüp dönüp okudum .Seni seviyoruz fıstığım.