Küt Saçlı Olmanın Dayanılmaz "Hafifliği"

By | 8/28/2009 23 comments

Ensenin açılmasından mı, biraz Heidi, biraz Amelie, aslında erkek bilinçaltındaki sübyan sevdasından mı? Bilmiyorum, bilemiyorum lakin bir başkadır erkek cinsindeki küt saç merakı.


Daha lisedeki manitam - hani şu benden epey kısa olan- "küt saçlı kızların tüm şımarıklığı çekilir" bildirmişti. Baya baya mit olmuş, yazısız bi kuraldan bahseder gibiydi üstelik. Ne demeye ciddiye almadım ki?


Aradan yıllar geçti ve ben saçlarımı çok skindirik renklere soktum. Neyse ki konumuz saç bakımı değil, yoksa tek tek anlatırdım; orielle pinçik pinçik yaktığım saçlarımı siyahla kapatayım derken nasıl tekir kedi rengine döndürdüğümü. Saça bakamıyorum yani ben, neyse ki konumuz saç değil.


Konumuz küt saçın pipili cinsi üstündeki hipnotik, maymunik etkisi ve işin daha acaibi, küt saçlı kızların da şımarıp yevşekleşmekteki iddası. Kimse bana Amelie'nin herkeslerin hayatına duyduğu ilgilin masum, Heidi'nin lemur yavrusundan şen olmasının da tesadüf olduğunu anlatmaya kalkmasın!



Hele A(yşe+rman)!! Yeryüzündeki küt saçlıların en tehlikelisi, the blond octopus! Kahkaları, küt sarı perçemleri ve enfes memeleriyle dünyaları sarmalıyor; kah Halis Toprak'ı, kah RTE'nin eski yağveri, pardon basın şeycisi, yoksa sekreter miydi, bendeki hafıza nanay, işte onu... Öyle sevecen, öyle global, öylesine sınır tanımayan gazeteci ki... Onu herhangi bir katagori içinde incelediğim için bi an kendimle kavga etmek istedim.



Küt saçın pipili cinsi üstündeki hipnotik ve maymunik etkisi'ne dönecek olursak;


* Tam olarak nasıl başladığını kestiremiyorum. Hem masum, hem seksi, hem çılgın, hem çocuksu imgelerle özdeşleşmiştir küt. Erkeklerde kıyak çekme, kibarlık s.çma gibi yan etkilere sebebiyet verir. Ama şevkatle, ama babacan gibi.


Tarihsel gerçekler 1) Jean D'Arc'ı s.kmeye kıyamadıklarından savaşta takip ettiler belki, kim bilebilir.



* Sevgili Sezen, Minik Serçe etkisini unutmamak gerek. Asi, tabudeviren ve ilginç olmasındır da ne olsundur küt saçlı allasen? Hele kahküllü modeller, ah o zülfü siyahım, natalie portmanın da az ekmeği yenmedi şu diyarda. Kahküllü küt saçı, vintaj entarisi ve lomo makinasıyla entel - enteresan (entelesan) cici kız modası geçmek bildi mi?


Tarihsel gerçekler 2) Tarihin ilk kahkül sahibi küt saçlısı Kleopatra hanfendiyi koca Roma paylaşamamıştır. "Allahım nasıl tarz kadın bu Agustus?" "Yapma be Sezarım altı üstü dans, yoga biliyo, gelme hemen gaza" geyikleri Collezyumun duvarlarında yankılanır hala, iyice kulak kabartsanız...

Hülasa, "küt saç" sadece bir saç modeli değildir, bir varoluş biçimidir.

Yerseniz, 30 kağıda Teşvikiye Makas'ta yepisyeni bir varoluş sahibi olabilirsiniz.

(Baya da ii kesiyolar, hele bi çocuk var ayakta kesiyo fönleyip, kıvırcık saçlı olan hani, ya işte yok mu saçlarının ucunu da orielle açmış... röfle de yapıyolar, 80 galba, ben gördüm gelen kadınların rengi güzeldi. böyle strawberry blonde hesabı, çiğ durmuyodu hiç...)

Newer Post Older Post Home

23 vatandaş cevab hakkı kullandı :

Sarı nurdan bir hare içerisinde Serdar Ortaç'ı da sokmuşsun ya küt saç kolajına Deniz, offfffffffffff yani. :)

Ben ortaikideyim, okul otobüsünde akşamları Birsıfıraltıyüzaltıistanbulefemmmmm dinleniyor. Mıymıymıy bi' kız konuşuyor, nasıl uyuz oluyorum. 8 ay sürdü o kızın Serdar'ım Ortaç'ım, 21. Yüzyılın en büyük Türk şairi, olduğunu anlamam.

Ya bu blog sanki kadınlar için ama ben seviyorum :)
Küt saç hakkında yapmış olduğunuz tespitlerde size katılıyorum. Dediğiniz gibi ensenin açık olması ve ufak bir gülümseme benim için herşeyi bitirebiliyor bazen.

Tamam 3 yıl kadar küt saçlı ve şirin birisiyle çıkmış olmam beni etkiliyor olabilir ancak esas olarak küt saç denildiğinde genç, toy, eğlenmeyi bilen, mutluluk saçan, hayatımı renklendirebilecek birisi geliyor aklıma.

Yuh be, benim bu sıralar ihtiyacım olan kişi bir küt saçlıymış :))) Bir saç stili nelere kadir ya'rabbim.

Elmoş said...

İnanılmaz bir yaraya parmak basmışsın, YİNE. Bunların membağı Leon'daki Natalie Portman'dır kanımca. Türk kızının kendi sınırlarını bilememesi ve saçının süpürge kılı gibi kalın telli olduğu gerçeğini görememesi sonucu mantarkafa şeklinde bir ırk da gezer idi doksanlarda, hatırlarsın. Eli yüzü güzel kızlar özgürce küt kestirirler ve küt diye de çarparlar adamı. Bunların bir de kızıl saçlıları misal, ortamları yakar kavurur. Ağzını açmadan, ne müzik kutusu sohbetlere, ne kitap, ne film festivalliğine girmeden, malını durduğu yerde satar. Ben denedim, oradan biliyorum.
Son yıllarda benzer bir sendrom kahkül. Yine gerçeğinden kaçarak saçına kocaman kahküller kestirip, sonra horoz ibiği gibi gezenleri biliyoruz. Hele fönde onlar bir elektriklenir ki, vay anam vay.

n said...

Ha ha ha.. Serdar Ortac super, cuk oturmus kolaja, Simarik Kiz belirtmese farketmeyecektim kendisini (ADD miyim neyim?), sagol Simarik.

Neymis bu kut sac boyle? Okurken, kendi kendime, tamam yani bir imaj olayi var tabi, ama bir sac modeline bu kadar anlam yuklemek, yok canim, daha neler noktasindaydim.

Ama Noktasiz Virgul'un yorumuyla olayin boyutlari daha bir netlesti sanki. (kut sac stili= "genç, toy, eğlenmeyi bilen, mutluluk saçan, hayatımı renklendirebilecek birisi"). Himmm, ben bu dinamikleri atlamisim.

Yine ince bir tespit, bravo Deniz.

Amelie'den önce küt saçlılarda bir "şirin olmalıyım" çabası var mıydı bilmem, ondan sonra çıkan partide entariye ilaveten korkunç bir babet, kırmızı ayakkabı, kırmızı elbise, kırmızı kırmızı hevesi başgösterdi. Sırf saçı küt diye çıkılan kızlar var, biliyorum.

mevzuya pek derinlemesine bakamıyorum.. benim gözümde olay kolaylıkla enseden öpmekten ibaret.. destekliyorum.. varım diyorum.. kutumu gözden çıkarıyorum..

küt saç sevdamı en güzel şekilde ifade etmişsiniz vallahi. ama o varolmanın dayanılmaz hafifliğini yaşayabilmek için bir de saçları kestirememenin dayanılmaz kezbanlığına da cesurca karşı koymak gerekiyor. her küt saç sevdalı kızın kalbine bu cesaret gelsin, varolun gari diyor ve bitiriyorum.

kut sac kesiminde kizlarin enselerini gorunebiliyor.. sanirim bu hosumuza gidiyor. ya da ne biliim.. tamamen cocoukluktan kalan heidi figuru yuzundendir.

Ayşe Arman gibi birini tehlikeli küt saçlılar adı altında ayrıca bir katagoriye koyman lazım bence =)

Anonymous said...

denizim bende kütüngenim yawww :D teşvikiye de demişsin, komşu çıktık valla...Saçlarını ne hallere soktuunu tahmin edebiliyorum...Turuncudan maviye zıplardık gençken sonra o oriell kıçımıza kaçtı, saçlar beyaza yatınca siyah boyayı verdik dipten ve derinden...Ah denizim seni anmadığım tek günüm yok, ruh ikizim demedim kimseye ama bu sefer neredeyse diyeceğim, utanmasam popilisyen tanımlardan, yogacı kızkurusu ağızlarında, delibaltalık var serde öperim:D

T.I said...

Bana göre bir kadının saçlarını küt kestirmesi için şu durumlar gerçeklenmelidir.

1- Güzel bir boynu, güzel bir ensesi olmalıdır. İnsanın boyundan bağımsız olarak boyun uzunluğu/vücut toplam uzunluğu oranı makul olmalıdır. Boynu kısa kadınlar küt kestirdi mi King Kong ensesi gibi çıkıyor.

2- Kesinlikle yuvarlak hatlı yüz yapısına sahip olmamalıdırlar. Keskin hatlar çok şık duruyor küt saçla. Yuvarlak suratı iyice toplaştırıyor.

3- Cidden tebrik ederim. Süpper bir blogmuş. Geç keşfettim, yazık olmuş.

heidi'yi bu işe karıştırmayın, pedofili çıkmayalım durduk yerde. dedesini de sevmezdim zaten...

onkaplan eden adasından bildirdi...

Anonymous said...

Tamda saçlarımı bugün küt kestirmiştim! :D

PEruk falan idare ederim artık :P

Anonymous said...

yazsana yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hmm.. madem saçı b.k ettim, bari moda yaratmaya çalışayım durumu mu var; yoksa bir çeşit hazımsızlık mı, tam çözemedim.

çok demode yahu. bendeniz/sezen aksu kırması birşey geldi aklıma.. çok çok kısa olmadığı varsayımıyla ıykk bir saç..

Sevgili Bilir Kişi,
Bu yazılar üstün keskin bir zekanın meyveleri...Keyfime keyif katıyorsun. Ellerin dert görmesin!

TL;DR ama
natali portman orda 13 yaşındaydı bi kere dicektim bi baktım üstte haydi var vazgeçtim

Anonymous said...

yahu benim de sacimi kut kesti gecen hafta kuafor (nasil istiyorsan oyle kes dedim). bir suredir benim okuz kotu davranan sey (ney bilmiyorum) pek bir sicak-pek bir ilgili-espirili. heyhat buymus sebebi.

Anonymous said...

küt saç..wow! bence victorias secret defilelerinede rengarenk güzeller güzeli mankenlerin saçlarını küt keserek çıkarsınlar!!işte ozman tadından yenmez:Dküt saç farkı..belime kadar uzattığım doğal sapsarı saçlarıma kıyabilceğim tek saç modeli:küt saç! yoksa aşık mı oldum?:S :))))
not:her nekadr erkekler küt saç sevsede uzun saçada dayanamıyorlar!işte erkek değilmi,ortası yok bunun,o yüzden peruk almaya karar verdim ama küt:))

Anonymous said...

resmin ortasındaki küt saçlıya bakıp bakıp gülüyorum... o ne be abi!!!
bi de sunu fark ettim bu tom cruise un hanımı pelin batuya benziyormus. onun saclar oldu muydu acaba küt? barones oldu sovaye oldu gerci, küt olmuştur kesin.
demet

Erkek Egemen said...

Keskin zekâ ve çin mürekkebinden mürekkep bu blogu okurken biraz kadınlara ait/ayrılmış bir sosyal alana tesadüfen gelmiş genç bir adamın utangaçlığını yaşıyorsam da işbu yazınızın bende "işte budur" duygusu uyandırdığını ifade etmeliyim. Yani demek terapiste gidip onun "hmm... hmm"larını dinlemek için eşek yüküyle para vermek yerine keskin zekâlı kadınlar cemiyeti murahhas âzası zat-ı âlinizin blogunu okumak evlâymış.

Efendim lâfı çok uzattım, af buyrunuz, diyeceğim o ki ergenliğimden beri ileri derecede kadında-kısa-saç hastalığına sahibim. Bilhassa da küt saç. Ne zaman ki gâvur ellerine bir çıktım ve mahut nitelikleri haiz pek çok hanımın sokaklarda fink attıklarını gördüm; cennet vatanımızda geçirdiğim küt-saçlı-kadınlarsız yıllarıma yandım. Neyse ki sizin de içtenlile müşahade ettiğiniz üzere genç kadınlarımız muntazaman kütleşmektedir. Ancak yine zatınızın ifade ettiği üzere bu kütleeşen genç kadınlarımız arasına sızan küt-saçlı-banal-allumeuse'ler benim gibi sofistike-kadın-meraklısı-saftrikleri ağına düşürmekte ve yeri geldiğinde peygamber böceği misali avlarını iştahla yemektedirler.

Sonuç olarak ezcümle, küt saç tesbitiniz erkek ruhumun derinliklerinde hoş bir seda bırakmış; "aaa buymuş" dedirtmiştir. Blogunuza Türk psikiyatrisine yaptığı bu büyük katkıdan ötürü teşekkürü borç bilir, hürmet ederim.

Erkek Egemen said...

Efem dün gece iştirak ettiğim sene-i devriye temaşasında karşılaştığım -ve aslında uzuuuun zamandır izlemekte olduğum- küt saçlı bir hanımefendinin kafamda iyi bir beyaz şarabın dördüncü kadehi sırasında yaratmaya başladığı sersemlik hissini uyandırmasından mütvellit tekrardan bu yazınıza yorum gönderme ihtiyacı hissettim: Normal şartlarda, o kasıklarda biten siyah çorapları, o bele oturan dar kesim tek parça siyah elbisesi ve de en möhimi harici ve yahşi bir memleketin fevk-el beşer bir kuaföründe kestirdiği muhteşem küt saçları olmasaydı büyük ihtimalle kayıtsız kalacağım bu sofistike dişinin zihnimde bıraktığı o narenciye kokuları içeren hafif aside beyaz şarap tadını göz önünde bulundurduğumda küt saçın fetişten öte fetişten ziyade bir şey olduğunun -bir kez daha, apaçık- farkına vardım. Velhasıl müsaadenizle bu blogu takip eden tüm kadın kardeşlerime seslenmek istiyorum: Sofistike olunuz! Habire hödüklerle karşılaşmanız kendinizi nasıl sunduğunuz ve/ya nerede nasıl zevce aradığınızla da ilintilidir! Sıradan olmayınız ve pek rica ediyorum kafanızın şekli müsaitse küt kesim deneyiniz!

Başta küt saçlı kadınların olmak herkesin sene-i devriyesini kutlar, lâkırdımdan ötürü kafanızı şişirdiğim için hepinizden özür dilerim.

Anonymous said...

Sallanmaktandır.
Nasıl ki göğüs, nasıl ki kalça; ekserisi ufak göğüslü bu erkeğimsi (subliminal homohobi+pedofili were and have been here) imge, vurdukça sallanır ameka; filhakika.