Israrcı Adam

By | 7/21/2009 13 comments

*** Ve Tanrı beni kendimden emin olayım diye yarattı.


Felsefemin yeni penceresi nedeniyle kişilerden birebir nefret edemiyorum biliyorsunuz. Fakat edebilseydim de, yanılıp Isracı Adam'a çatmazdım. Bambaşka bir tattır ısrarcı adamcıklar, hayatımızı gökkuşağı ve pamuk helvaya bulayan.

Yine bir oğluna tapan anne klasiği... Yine 16 yaşına kadar dur durak bilmeyen "Göster oğlum amcalara pipini" desteği... Hanimiş hanimiş geçen bir koca ömrün sonunda; "Hayır"ı cevaptan saymayan, "Abi olmaz, nıç, sanmıyorum"u hiç duymayan, o mümtaz insan çıkar ortaya. Üstelik o her yerdedir.

*Bazen minübüs şöförü olur, bazen halk otobüsü; siz çooook geride kalana dek, korna çalarak araca daveti sürdürür.

*Bazen ofisten biridir ya da bir müşteri; yakın arkadaş olduğunuzu tüm netvörklerde duyurmadan uyku girmez gözüne.

*O, yoga kursundaki sırtı kıllı ayıcıktır; duşa giderken tüm kursiyer hanımları el havlusu örttüğü edep yeriyle selamlar.

*O, bir ajansta yaşar; yaptığı dandik sunumun 60 kopyasını alıp, herkeslerin gördüğünden emin olana dek dağıtır.

*O'na barda rastlarsınız, içmiş puştlaşmıştır; kurtulmak için sağlam bir çelme takıp üstünden sekerek uzaklaşmanız lazım gelir.

İşte asıl konumuz bu, Israrcı Adam'ı idrak edene dek lafla dövme sanatı!

* Yıllar önce Gitar Bar'da tanıştığım bir adam, ki şimdi ismini hatırlamam, bütün bir gece boyunca Candan Erçetin'e benzediğim konusunda ısrar etmişti. Belki de arkadaş candan fetişiydi. Onu, aslında Candan Erçetin'in annesine benzediğine, kendisinde de Oidipus kompleksi olduğuna ikna etmiştim. Epey sürmüştü tabi.

Umarım devrelerin hala yanıktır, ey ismi hatırlanamayan adam...

Konuya dönersek; Isracı Adam'a maruz kaldığınızda...

1) Sinirlenmeyin. Kuulluğunuzdan taviz vermeyin. O tuhaf yaratığın sizin tepkinizden beslendiğini unutmayın.

2) Önce yağ çekme faslı; sabahları aynada kendinden makas alan Israrcı Adam'ın duyacağı yegane kelimeleri söyleyin. Şımartın onu hadi, reseptörleri iyice açılsın.

3) Zafere giden yol bazen iğrençtir. 2. maddede yaptıklarınız için kendinizden iğrenmeniz bundan, sıkın dişi.

4) Israrcı Adam, ısrar etmekte olduğunu nihayet unutmaya yüz tuttuğunda, çok süper bi kişi olduğu konusunda sizinle aynı fikirde buluştuğunda, aranızda kurulan bu sıcak bağı koparmanın tam vaktidir.

5) Gole koşuyoruz bebeğim, ceza sahasındayız şu an. Ya da şöyle anlatayım, Mango indirimindeyiz ve kokoş nişantaşı ablasıyla istediğimiz parçanın sonuncusuna, aynı anda uzandık.

6) Seri hamleler, keskin bir gözlem; Israrcı Adam'ın açığını yakalayın. Mutlaka bulacaksınız; çünkü o aslen bir cüce, evrimin kenarında asılı bir goril, minik pipili, ödlek, ergen bir kedicik. Siz hiç çok havalı ve yakışıklı Israrcı Adam gördünüz mü ayol?

7) Bu noktadan sonra konu insafınıza kalmış. Israrcı Adam'a, 42 yıl alay konusu edecek kadar hunharca yardırabilir ya da poposuna tehditkarca şöyle bi vurabilirsiniz.

Bu arada,

bunları evde denemiyosunuz di mi?
Newer Post Older Post Home

13 vatandaş cevab hakkı kullandı :

Onnayn ortamların ısrarcı adamı bir başka tatlı, bir başka canciş.

"msn versene"
"helal olsun al koçum buyur"
"resim koysana"
"kralından koyarım"
"ee neler yaparsın"
"..."
"konuşmayacak mısın"
"..."
"?"
*ban*

Hepimizin basindan aaaahhh ne yavvvsak israrcilar gecti elbet...Bu annemin basinda gecen bi tane :)
Komik ve mihrap yerinde annemle birkac yil once Bodrum'da bi mekanda otururken yanimiza cumleten tanidigimiz aile babasi bi aktor amca gelmis ve her telden israra baslamisti, kardes misiniz siz de aman bu yasta bu ne guzellik de kiziniz asla olamaz da bilmemne...Annem aynen senin stepler..adamin iltifatlari dinledi dinledi, ustune kendi de azcik cilaladi severek izliyoruz vs, sonra bar sandalyesinde soyle bi diklesip soruyu cakti; (yine cumleten tanidigimiz esinin adiyla) "ABC Hanim yoklar mi? Yoksa o hepimize asina hala guzel bacaklarini sehpaya uzatmis evde keyif yaparken siz beyazlamis saclari boyayan cikar mi diye mi geldiniz?" hehehehe herifin ifadeyi hatirladikca hala gulerim...

Anonymous said...

işte bu!

Anonymous said...

şekerim bi de bunların reverse psycology taktikli olanları var, ki reverselerini yesinler tabiri caizse:))

böyle bi adam vardı, ki hala var, dön de aynaya bak cinsten toparlak bi şey

ona değil - e haliyle - başkasına veriyoruz diye hırslı ama ısrarcılığından da prim vermiyor bayadır

ne de olsa temalar benzer:

- bu ayakkabılar olmamış o elbisenin altına

- bu elbise göğüslerini küçük göstermiş, hoş zaten öyleler ama

- yan basıyorsun sen, bu ayakkabıda daha da belli

- yeme tabi bunları kilo alırsın --- ki plus 1.5 kat olsam yine zor aynı kıvama geliş ---

- blablablabla

ben buna misal uğraşacak bir şey bulamadım, içimden sadece "dön de aynaya bak toparlak, senin yerin çalı çırpıdan aşağıda, bu iş olmaz yorulma" diye telkinle kendi kendime geçiriyorum sadece.

hayır dua etsin bir şekilde yoruluyorum da sinirlenecek halim kalmıyor, en güzel meditasyon temasında:)))

neyse bunlara ne yapmak lazım sorarım size, direk geleni hadi savduk savuşturduk, bi de sinsileri var mevzu

ps: kesin anlatmışımdır ama omzuma öküz gibi arkadan vurup "dansedek mi" teması olmuştu bi kere, o da ayrı bir konu ama işte nasıl bir egoysa onlardan al bana da ver yarabbe:)))

besosssssss

haluk said...

Israrcı adam bazen bir okurdur, blog yazarını Leonard Cohen dinlemeye davet eder. Bu go(r)mesi gelen adamın rus ruleti heyecanından, cok beğenisi coşmuş heyecanıdır :)

leonard abi beni hiç dinlemiş mi haluk bey? bi gün bana dönüp "nen var kuzum" diye sormuş mu?
beğendiğinize sevindik velasıl, yine bekleriz.

haluk said...

:))))
Yine ısrar ederiz

Hayırdan sonra halen ısrar eden adam ısrarcı değil yüzsüzdür bence :)

haluk said...

- Sık tekrar etkin bir hatırla(n)ma yöntemidir

- Talep ediniz, uygun arz oluşacaktır :)


Israrengiz adam

Israr etmediğim hiç bir kadınla bir ilişkiye başlayamadım. diyerek söze başlamak istiyorum. Belki biraz da aynaya bakıp ısrarınızın o sizin kendini prenses sanma tavırlarınız. O çekilmeyen nazınız ve hmm acaba hangisini seçsem "dur buna da hayır diyim nası olsa geri gelecek belki daha iyisi çıkar" düşünceniz olmasa belki erkekler de bukadar ısrarcı olmazdı kim bilir? (ısrar etmeyen adam)

sleeperjohn'e katılıyorum.

Konuşmak, diyalog kurmak sadece Türkiyede büyük sorun. Cidden sevgisiz bir toplum.


Israr eden ayılar krolar bir kenara sadece kendi ile konuşmak istediği için israrcı adam olarak nitelendirilen ve inat yaparak o tavrı mat etmek isteyen ister istemez egosuda şişen insanlar da var.

Insanların birbirleri ile konuşmaları bu kadar sorun olmamalı...
Olduğu zaman seksin tabu olduğu ülkede sen ısrarcı adam diye başlık açarsın.. açarsın ama gerçekler bunlar olmaz.. O krolar ayılar iki lafı biraraya getiremeden yaşar gider. Tabi Türkiyede kendini bulunmaz hint kumaşı sanma müessesini konuya dahil etmiyorum.. Velhasıl insanlar birbirleri ile konuışmaktan korkmamalı gerçi bugün istanbulda bu ne kadar kolay?? eh gitar barda tanıştığın adama israrcı dememekten başlarsak kolaylasir...

Erkeklerin israrci olmasinin sebebi Turkiyede seksin tabu olmasi bu cok net. Bir de elmalar armutlar birbirne karisiyor sanirim.

Anonymous said...

@hevesli bardak, o bendim lan. bendim o. :(

Anonymous said...

@admin, öyle bi kesip biçmişsin ki yorumumu.. bi tek ":(" ı bıraksaydın? :) neyse canın saolsun ısrar etmicem ama sense of humor'un yok :p